Πιστοποίηση ISO 22716 για την εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ

Η LRQA πιστοποίησε την εταρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ κατά το ISO22716. Το νέο αυτό πρότυπο αφορά στην εφαρμογή των κανόνων GMP (Good Manufacturing Practices) στα διάφορα στάδια της παραγωγής και διαχείρισης των καλλυντικών προϊόντων.

Η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ξεκινά την πορεία της το 1870 στο Πλωμάρι της Λέσβου με το πρώτο ατμοκίνητο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου. Το 1913 οι παραγωγικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται στον Πειραιά και το 1965 στην κάτω Κηφισιά. Η αλματώδης εξέλιξη της εταιρείας επισφραγίζεται το 1972 από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Από το 2001 η Παπουτσάνης βρίσκεται στη Ριτσώνα Ευβοίας, στην οποία εγκαινίασε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Η εταιρεία ακολουθεί πιστοποιημένες και αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες παραγωγής. Η ιδιαίτερη σχέση της με την ποιότητα επισφραγίζεται από τις πιστοποιήσεις της κατά ISO 9001 και τώρα πλέον και κατά το νέο πρότυπο ISO 22716.

Το ISO 22716 είναι ένα διεθνές πρότυπο που περιγράφει τις απαιτήσεις και παρέχει τις οδηγίες εφαρμογής ορθών πρακτικών στη βιομηχανία καλλυντικών προϊόντων. Εφαρμόζεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή πρώτων υλών καλλυντικών προιόντων, στην παραγωγή τελικών προιόντων, αλλά και στη διανομή/ μεταφορά, εισαγωγή και εξαγωγή έτοιμων καλλυντικών προιόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ISO22716 επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 4580896, ή μέσω email στο: piraeus-qa-services@lr.org