Νέα πιστοποίηση AS9100C για την ΑΚΜΩΝ Α.Ε.

Η εταιρεία ΑΚΜΩΝ ΑΕ έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση AS9100C από την LRQA. Το πεδίο πιστοποίησης καλύπτει την κατασκευή και συναρμολόγηση καλωδίων και καλωδιώσεων για στρατιωτική και εμπορική χρήση. Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί πολύ μεγάλο επίτευγμα για την ΑΚΜΩΝ ΑΕ η οποία μπαίνει πλέον στην ελίτ ελληνικών και όχι μόνο εταιρειών, όπως η ΑΠΕΛΛΑ Α.Ε. που φέρουν την πιστοποίηση ως προς το απαιτητικό αυτό πρότυπο.

Πρόκειται για τη δεύτερη σε σειρά πιστοποίηση LRQA ελληνικής εταιρείας για το πρότυπο AS9100, η οποία φέρει τη διαπίστευση UKAS. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες διαπίστευσης της LRQA από το Βρετανικό Φορέα ΔιαπίστευσηςUKAS - (United Kingdom Accreditation Services) για το πρότυπο AS9100. Το ελληνικό γραφείο είναι ένα από τα γραφεία της LRQA παγκοσμίως που μπορεί πλέον να εκδίδει πιστοποιητικά AS9100 με την εν λόγω διαπίστευση.

Η ΑΚΜΩΝ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1988 στην Αθήνα. Είναι μια 100% Ελληνική Βιομηχανική και Κατασκευαστική Εταιρεία. Η Εταιρεία λειτουργεί σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών συστημάτων καθώς και Καλωδιώσεων – Καλωδιοφορμών παντός τύπου στον Αγιο Στέφανο Αττικής. Απασχολεί σαράντα άτομα προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και μακροχρόνιας εμπειρίας. Σήμερα αποτελεί αναγνωρισμένο συνεργάτη υποκατασκευαστή των μεγαλύτερων Ελληνικών και Ξένων Αμυντικών Βιομηχανιών

To AS9100C είναι ένα πρότυπο διαχείρισης ποιότητας για την αεροπορική, αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία. Το AS9100 ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές και η εφαρμογή του αποτελεί προαπαιτούμενο για τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν τους κατασκευαστές αεροδιαστημικής καθώς η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί πλέον συμβατική απαίτηση για πολλούς από αυτούς.

Το AS9100C δημιουργήθηκε από το διεθνή οργανισμό IAQG(International Aerospace Quality Group). Ο IAQG έχει σαν σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Έχει πολλά ενεργά μέλη ανά τον κόσμο και στη λίστα των μελών του συγκαταλέγονται εταιρείες όπως οι: Airbus, BAE Systems, Boeing, Bombardier Aerospace, Honeywell, Northrop Grumman, Rolls-Royce κ.α. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της διεθνούς αεροδιαστημικής βιομηχανίας υποστηρίζουν ενεργά την εφαρμογή του AS9100C σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, με αποτέλεσμα η πιστοποίηση ως προς αυτό να αναγνωρίζεται και να γίνεται αποδεκτή σαν σημείο αναφοράς και συγκριτικής αξιολόγησης στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση ως προς AS9100 επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 4580904, ή μέσω email στο: piraeus-qa-services@lr.org