Επερχόμενες Αναθεωρήσεις Προτύπων ISO - Νέο Κανάλι Επικοινωνίας LRQA

Τα πρότυπα ISO9001 και ISO14001 βρίσκονται σε διαδικασία αναθεώρησης. Η ανανεωμένη έκδοση του ISO9001 αναμένεται να δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ η νέα έκδοση του ISO14001 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2015. Οι επερχόμενες αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν τα Συστήματα που ήδη εφαρμόζουν οι εταιρείες, τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, που δύο από τα πλέον διαδεδομένα πρότυπα ISO αναθεωρούνται (ISO9001 & ISO14001), το OHSAS 18001 για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία βρίσκεται επίσης σε διαδικασία αναθεώρησης με την προοπτική μάλιστα να συμπεριληφθεί και αυτό στην οικογένεια των προτύπων ISO. Προς ώρας, η νέα 'ISO' έκδοση του προτύπου OHSAS18001 αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2016 με αρχές του 2017.

Στη λίστα των προς αναθεώρηση προτύπων βρίσκουμε και άλλα λιγότερο διαδεδομένα αλλά εξίσου σημαντικά πρότυπα ISO, με το ISO27001 να έχει μπει στην τελική ευθεία και η έκδοση του οποίου να αναμένεται τον Οκτώβριο του 2013. Δεν είναι λίγες ωστόσο και οι περιπτώσεις λοιπών προτύπων που ενδέχεται να επηρεαστούν άμεσα ή έμμεσα από τις επερχόμενες αναθεωρήσεις των προαναφερθέντων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα Πρότυπα Ασφάλειας Τροφίμων (π.χ. ISO22000)

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η LRQA βρίσκεται στο προσκήνιο όλων των σημαντικών εξελίξεων που έχουν διαμορφώσει διεθνώς το χώρο της πιστοποίησης. Έτσι λοιπόν και τώρα οι άνθρωποι μας έχουν την τιμή να είναι μέλη των διεθνών επιτροπών αναθεώρησης των προτύπων ISO. Η θέση αυτή μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στις εξελίξεις και να τις μοιραζόμαστε με εσάς με σκοπό την έγκυρη ενημέρωσή σας.

Η LRQΑ αναγνωρίζοντας τόσο τη μεγάλη σημασία των επερχόμενων αλλαγών όσο και την ανάγκη των επιχειρήσεων και λοιπών ενδιαφερόμενων μερών για διαρκή ενημέρωση δημιούργησε ένα ειδικό κανάλι επικοινωνίας παγκόσμιας εμβέλειας μέσω του οποίου μπορείτε ανά πάσα στιγμή να λαμβάνετε πληροφορίες για τις τελευταίες αλλαγές σχετικά με τις αναθεωρήσεις των προτύπων. Μπορείτε είτε να επισκέπτεστε την ειδική κατηγορία 'ISO Standards Update' στον ιστότοπο την LRQA και να διαβάζετε τις τελευταίες εξελίξεις ή και να μας ακολουθείτε μέσω των καναλιών μας σε LinkedIn και Twitter.

Στον ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο 'ISO Standards Update' μπορείτε να βρείτε μιά σειρά από σχετικά 'Νέα & Blogs', 'βίντεο' και 'Σχόλια των Ειδικών μας'.