Πιστοποίηση της Apella SA σύμφωνα με το Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας AS9100 για την Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Η εταιρεία Apella SA έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση AS9100C από την LRQA. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα απαιτητική προδιαγραφή και η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί σταθμό τόσο για την ελληνική εταιρεία Apella SA όσο και για την ελληνική αγορά στον κλάδο δραστηριοποίησής της.

To AS9100C είναι ένα πρότυπο διαχείρισης ποιότητας για την αεροπορική, αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία. Το AS9100 ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές και η εφαρμογή του αποτελεί προαπαιτούμενο για τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν τους κατασκευαστές αεροδιαστημικής καθώς η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί πλέον συμβατική απαίτηση για πολλούς από αυτούς.

Το AS9100C δημιουργήθηκε από το διεθνή οργανισμό IAQG(International Aerospace Quality Group). Ο IAQG έχει σαν σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Έχει πολλά ενεργά μέλη ανά τον κόσμο και στη λίστα των μελών του συγκαταλέγονται εταιρείες όπως οι: Airbus, BAE Systems, Boeing, Bombardier Aerospace, Honeywell, Northrop Grumman, Rolls-Royce κ.α. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της διεθνούς αεροδιαστημικής βιομηχανίας υποστηρίζουν ενεργά την εφαρμογή του AS9100C σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, με αποτέλεσμα η πιστοποίηση ως προς αυτό να αναγνωρίζεται και να γίνεται αποδεκτή σαν σημείο αναφοράς και συγκριτικής αξιολόγησης στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

H Apella SA είναι μια ελληνική ιδιόκτητη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και συντήρηση αεροπορικού εξοπλισμού. Ιδρύθηκε το 1998 και έκτοτε σημειώνει συνεχή ανάπτυξη. Σήμερα υποστηρίζει πάνω από 25 αεροπορικές εταιρείες, με συνολικό στόλο άνω των 220 σκαφών σε όλη την Ευρώπη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η πιστοποίηση της ως προς το AS9100 C αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της επιχείρησης σε θέματα ποιότητας, τον διεθνή προσανατολισμό της αλλά και τη διαρκή προσπάθειά της με απώτερο σκοπό την άριστη εκτέλεση εμπορικών και στρατιωτικών συμβάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση ως προς AS9100 επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 4580904, ή μέσω email στο: piraeus-qa-services@lr.org