Η LRQA στο Greek Green Building Forum

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, το πρώτο συνέδριο του Ελληνικού Συμβουλίου Πράσινων Κτιρίων (Greek Green Building Council) με θέμα ‘Building Energy: Be green, spend less - Παραγωγή, διαχείριση, εξοικονόμηση & πολιτική ενέργειας στα κτίρια’, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διατηρήσιμης Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συζητήθηκαν θέματα που κινούνται γύρω από την πολιτική, παραγωγή, διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Σε κάθε θεματική ενότητα πραγματοποιήθηκαν λεπτομερείς παρουσιάσεις με θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους συνέδρους, όπου βγήκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τις πρακτικές των πράσινων εφαρμογών στα κτίρια αλλά και των αναγκαίων μελλοντικών δράσεων για την ανάδειξη αυτών των πρακτικών.

Η LRQA στήριξε ενεργά το συνέδριο μέσω χορηγίας. Συμμετείχε δε και στο πάνελ των ομιλητών με παρουσίαση της Επικεφαλής Επιθεωρήτριας της LRQA, κας Σοφίας Αντωνιάδη με θέμα ‘ISO 50001 Εφαρμογή & Πιστοποίηση’. Στην παρουσίασή της αυτή η κ Αντωνιάδη έκανε αναφορά στις απαιτήσεις και τους αντικειμενικούς σκοπούς του νέου αυτού Προτύπου Διαχείρισης Ενέργειας καθώς και στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μια επιχείρηση από την εφαρμογή και πιστοποίηση ως προς το ISO50001.

Η LRQA συγχαίρει θερμά το Ελληνικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων για την πρωτοβουλία του αυτή να διοργανώσει και να συντονίσει ένα τόσο επιτυχημένο συνέδριο, κατά το οποίο όλοι οι διακεκριμένοι ομιλητές παρείχαν στο κοινό τους αναλυτική και χρήσιμη πληροφόρηση γύρω από τα πράσινα κτίρια, εξετάζοντας το θέμα από διάφορες πλευρές και αποφεύγοντας την περιττή τεχνική ορολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της LRQA σε θέματα Διαχείρισης Ενέργειας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 210 4580904 ή μέσω email στο piraeus-qa-services@lr.org