Πιστοποίηση ISO 9001 και ISO14001 στον ΟΛΠ ΑΕ από την LRQA

Στα πλαίσια των Ποσειδωνίων για το Θαλάσσιο Τουρισμό, πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών ISO9001 και ISO14001 -για την Ποιότητα και το Περιβάλλον αντίστοιχα- από τηνLRQA (Lloyd's Register Quality assurance) στον ΟΛΠ AE (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς).

Η εν λόγω πιστοποίηση αφορά στην παροχή υπηρεσιών κρουαζιέρας από τον ΟΛΠ και επισφραγίζει τη δέσμευση του οργανισμού για τη θέσπιση και εφαρμογή μιας αειφόρου πολιτικής Ποιότητας και Περιβάλλοντος στον τομέα αυτό.

News_OLP - Aponomh QMS & EMS CertΌπως τόνισε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης μιλώντας στην εκδήλωση απονομής για την ανάγκη εφαρμογής της νέας Πολιτικής Ποιότητας "Ο ΟΛΠ Α.Ε. ο οποίος από το 2011 έχει αναγνωρισθεί ως ECOPORT από την ESPO με πιστοποίηση των Lloyd’s, κάνει ένα ακόμα βήμα για μία αποτελεσματική Πολιτική Ποιότητας εντάσσοντας στα διεθνή πρότυπα ISO τις υπηρεσίες του τομέα Κρουαζιέρας. Καλούνται οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε., οι πελάτες και η κοινωνία, οι προμηθευτές και οι επιβάτες να ενσωματώσουν στα οράματά και τους στόχους του ΟΛΠ Α.Ε. για ένα Λιμάνι Ποιότητας και Περιβάλλοντος το σύνολο των καθημερινών τους υπηρεσιών. Η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. θα παρέχει την αμέριστη συμπαράσταση της προς όλους για την εφαρμογή και τη συνεχή βελτίωση του Συστήματος. Το Λιμάνι του Πειραιά δεν είναι μόνο ένα μεγάλο λιμάνι, αλλά και ένα Λιμάνι ασφάλειας, ποιότητας υπηρεσιών και φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων".

Η LRQA συγχαίρει θερμά τον ΟΛΠ για την πρωτοβουλία του να πιστοποιηθεί ως προς τα διεθνή πρότυπα ISO9001:2008 και ISO14001:2004 αλλά και για τις προσπάθειες όλων όσων ενεπλάκησαν ώστε να στεφθεί το απαιτητικό αυτό έργο με επιτυχία. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που κάνει ο ΟΛΠ προς την κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών κρουαζιέρας, γεγονός που μεταξύ άλλων προωθεί σημαντικά τη εξέλιξη του Λιμένα Πειραιώς σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα υπηρεσιών κρουαζιέρας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.