Ενημερωτική ημερίδα της LRQA για τις επερχόμενες αναθεωρήσεις των προτύπων ISO

ISO Updates EventΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα της LRQA με θέμα τις επερχόμενες αναθεωρήσεις των προτύπων ISO.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στο Athens Ledra Hotel στην Αθήνα. Η εν λόγω ημερίδα αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων της LRQA που θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα, με την ημερίδα της Θεσσαλονίκης να ακολουθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2014.

Η προσέλευση στην ημερίδα της Αθήνας υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική με εκπροσώπους από πλήθος εταιρειών, τόσο πολυεθνικών όσο και δυναμικών μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, να τιμούν την LRQA με τη παρουσία τους.

Ο κ. Ιωάννης Καλαφάτης, Διευθυντής Πιστοποίησης της LRQA μίλησε για τη γενικότερη εξέλιξη των συστημάτων διαχείρισης, κάνοντας παράλληλα μια εκτενή αναφορά στην αξία της πιστοποίησης για τη χώρα μας. Εν συνεχεία ο Δρ. Απόστολος Νούλης, Διευθυντής Πωλήσεων της LRQA μίλησε για το Annex SL, τη σημαντικότερη ίσως από τις αλλαγές που φέρνει η παρούσα αναθεώρηση των προτύπων ISO. Την ημερίδα έκλεισε η κ. Κατερίνα Λιάνα, Τεχνική Διευθύντρια της LRQA, με μια εκτενή περιγραφή των αλλαγών, τόσο για το ISO9001 όσο και για το ISO14001, αναφερόμενη παράλληλα στις επιπτώσεις των αλλαγών στη λειτουργία των σημερινών επιχειρήσεων. Ακολούθησε ενότητα ερωτήσεων και συζήτησης με τους συμμετέχοντες.

Η LRQA θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες για την παρουσία τους στην ημερίδα αλλά και για τη συμβολή τους σε έναν τόσο εποικοδομητικό και χρήσιμο, για την επιχειρηματική κοινότητα διάλογο και να δηλώσει πιστή στη δέσμευσή της για διαρκή ενημέρωση του επιχειρηματικού κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες αναθεωρήσεις των προτύπων ISO επισκεφθείτε τον ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο της LRQA και επικοινωνήσετε με την LRQA Ελλάδας στο email piraeus-qa-services@lr.org και στο Τηλ.2104580904.

Για τις Αναθεωρήσεις των Προτύπων ISO

Τα πρότυπα ISO9001 & ISO14001 βρίσκονται σε διαδικασία αναθεώρησης. Οι τελικές εκδόσεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι τα τέλη του 2015. Τα προσχέδια ISO/DIS, τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη των διαδικασιών μετάβασης στις νέες εκδόσεις. Οι αλλαγές τόσο για το ISO9001 όσο και για το ISO14001 είναι σημαντικές.