Πιστοποίηση της Aegean Shipping Management ως προς το διεθνές πρότυπο Επιχειρησιακής Συνέχειας ISO22301

Η Aegean Shipping Management γίνεται η πρώτη Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, και ανάμεσα στις πρώτες παγκοσμίως, που λαμβάνει την πιστοποίηση Επιχειρησιακής Συνέχειας ως προς το διεθνές πρότυπο ISO22301 από την LRQA. Το ISO22301 είναι το διεθνές πρότυπο που προσδιορίζει τις απαιτήσεις για τη δημιουργία και διαχείριση ενός αποτελεσματικού Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity Management System, BCMS).

Η πρόσφατη πιστοποίηση είναι η πέμπτη πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης που απονέμεται στην Aegean Shipping Management SA από την LRQA, μετά τις ISO 9001:2008 για την Ποιότητα, ISO14001:2004 για την Περιβαλλοντική Διαχείριση, OHSAS 18001:2007 για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία και ISO50001:2011 για τη Διαχείριση της Ενέργειας.

Η τελετή παρουσίασης της πιστοποίησης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης των Ποσειδωνίων, στο περίπτερο του Lloyd’s Register και της Aegean, στις 5 Ιουνίου 2014. Ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης, CEO της Aegean Shipping Management SA, παρέλαβε τo πιστοποιητικό από την Lloyd's Register Quality Assurance.

Κατά την τελετή παρουσίασης ο κ. Μελισσανίδης, δήλωσε: «Με το να είμαστε η πρώτη Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία με στόχο την πιστοποίηση της Πολιτικής Επιχειρησιακής Συνέχειας με ISO22301, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για συνεχή βελτίωση και τη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών μας. Αυτό το διεθνές πρότυπο θα εφησυχάσει τους πελάτες μας και όλα τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τις ικανότητες ανταπόκρισης της εταιρείας μας και τους μηχανισμούς μας για γρήγορη ανάκαμψη σε κάθε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο. Όπως είναι φυσικό, κανείς δεν θέλει να πέσει θύμα φυσικών ή άλλων καταστροφών. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοια περιστατικά». Και συνεχίζοντας ο κ. Μελισσανίδης δήλωσε: «Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω την Hellenic Lloyd’s και την LRQA για την υποστήριξή τους και την επαγγελματική καθοδήγηση, όχι μόνο κατά την πρόσφατη διαδικασία πιστοποίησης, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της μακροχρόνιας σχέση μας».

Ο κ. Απόστολος Πουλοβασίλης, Lloyd's Register Marine Regional Manager EMEA, δήλωσε: «Η Aegean Shipping Management γίνεται μέλος της παγκόσμιας ελίτ των πιστοποιημένων με ISO22301 εταιρειών, και ταυτόχρονα η πρώτη Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που λαμβάνει μια τέτοια αναγνώριση, ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα στην άκρως ανταγωνιστική διεθνή βιομηχανία των πετρελαιοφόρων. Θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση και το προσωπικό της Aegean για τις προσπάθειές τους και τη συνεχιζόμενη δέσμευση για συνεχή βελτίωση»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της LRQA για τον κλάδο της ναυτιλίας επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210 4580904, ή μέσω email στο: piraeus-qa-services@lr.org