Δύο νέες σημαντικές πιστοποιήσεις για την BIC Violex AE στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης

H BIC Violex AE απέκτησε πρόσφατα δύο νέες σημαντικές πιστοποιήσεις από την LRQA. Πρόκειται για τις πιστοποιήσεις ως προς EWS (European Water Stewardship) και ISO50001 για την διαχείριση των υδάτων και της ενέργειας αντίστοιχα. Το πεδίο πιστοποίησης καλύπτει τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή λεπίδων ξυρίσματος και ξυριστικών μηχανών. 

Με την πιστοποίηση ως προς EWS από την LRQA, το εργοστάσιο της BIC Violex AE στην Αττική γίνεται το πρώτο εργοστάσιο στην Ελλάδα που αποκτά πιστοποίηση βιώσιμης διαχείρισης υδάτων, με την εταιρεία να είναι μεταξύ των πρώτων πιστοποιημένων επιχειρήσεων παγκοσμίως.  

Οι πιστοποιήσεις ως προς EWS και ISO50001 έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO14001 της BIC VIOLEX A.E., διευρύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το πλαίσιο των ενεργειών και τονίζοντας  περαιτέρω τη δέσμευση της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή ορθών περιβαλλοντικών πρακτικών, με ιδιαίτερη πλέον έμφαση στο κομμάτι της βιώσιμης διαχείρισης υδάτων και της ενεργειακής αποδοτικότητας. 

Η Κα Κατερίνα Λιάνα, Τεχνική Διευθύντρια της LRQA για την περιοχή της Ινδίας, Μέσης Ανατολής, Αφρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης δήλωσε:“H LRQA συγχαίρει θερμά τους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της ΒIC VIOLEX AE για την απόκτηση των δύο σημαντικών αυτών πιστοποιήσεων αλλά και για την αέναη προσπάθειά τους για καινοτομία, διαρκή βελτίωση και στόχευση όλο και υψηλότερων προδιαγραφών.”

To EWS είναι ένα ενοποιημένο σύστημα για την αξιολόγηση των πρακτικών βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων. Εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που δύναται να επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του νερού.

Το ISO50001 είναι το πρώτο παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης της ενέργειας. Απαιτεί την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ενεργειακής πολιτικής και τη καθιέρωση σκοπών, στόχων και πλάνου ενεργειών. Σκοπός του είναι η βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης, λαμβάνοντας υπόψη την ενεργειακή χρήση, κατανάλωση και αποδοτικότητα.


Λίγα λόγια για την BIC Violex AE

Η ΒΙΟΛΕΞ ξεκίνησε το 1952 ως οικογενειακή επιχείρηση στο Περιστέρι. Στις αρχές της δεκαετίας του 60 η εταιρεία είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα παράγοντας ξυριστικές λεπίδες δύο αιχμών (ASTOR). Το 1973 σχεδίασε και παρήγαγε το πρώτο απορριπτόμενο ξυριστικό μιας χρήσεως στον κόσμο. Το 1974 συνενώνει τις δυνάμεις της με τον Γαλλικό όμιλο BIC που είχε κάνει μία αντίστοιχη επανάσταση με τον στυλό μιας χρήσεως. Το 1999 η ΒΙΟΛΕΞ εξαγοράστηκε από τον όμιλο BIC αλλά η ελληνική  BIC VIOLEX δικαίως χαρακτηρίζεται παγκόσμια, καθώς από τις μονάδες που διατηρεί η εταιρεία στην Αθήνα σχεδιάζεται, βιομηχανοποιείται και παράγεται το 70% των επώνυμων ξυριστικών που κυκλοφορούν στον κόσμο. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ξυραφάκια Bic -10 εκατ. λεπίδες ημερησίως- κατασκευάζονται κάθε χρόνο στις παραγωγικές εγκαταστάσεις των τεσσάρων μονάδων  στην Άνοιξη Αττικής και από εκεί παίρνουν τον δρόμο για τις 5 ηπείρους, με τελικό προορισμό 153 κράτη. Άξιο λόγου δε είναι ότι τα επώνυμα ξυραφάκια καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στα προϊόντα που εξάγονται στην Αμερική. Εξαγωγές που πέρυσι ενισχύθηκαν κατά 25,5% με τις πωλήσεις τους να διαμορφώνονται στα 106 εκατ. ευρώ. Αναμφίβολα η καινοτομία είναι στο DNA της εταιρείας δεδομένου ότι τα τελευταία οχτώ χρόνια έχει κατοχυρώσει περισσότερες από 40 ελληνικές πατέντες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πάνω από 1250 Έλληνες εργάζονται σκληρά και μεθοδικά.

(Πηγή:www.reporter.gr)